luni, 8 februarie 2010

Pesti de dulce rechinii

Urmatorii pesti poarta denumirea de rechini ,nu pentru ca ar fi rechini ci pentru simplul fapt ca se aseamana cu ei daorita formei corpului si a aripioarelor lor.

Balantiocheilos melanopterus,sau Rechinul Bala (Rechinul argintiu).


Taxonomie: Familia Cyprinidae, genul Balantiocheilos
Origine: Thailanda, Malaezia, Indonezia
Descriere: Acest peste nu este un rechin adevarat, ci este denumit asa datorita formei corpului si a aripioarelor, care semana cu ale rechinilor. Corp argintiu cu marcaje negre pe aripioare, ochi mari. Uneori prezinta si pete galbene intre argintiu si marcajele negre.
Talie: 25-35cm
Dimorfism sexual: Masculii sunt usor mai mari decat femelele. Diferentierea sexelor este greu de facut deoarece nu toti pestii vor creste pana la aceleasi dimensiuni.
Varietati: -
Habitat: Acvariu de dimensiuni mari (minim 400l), bine plantat si cu spatiu larg de inot, pestii trebuie tinuti in grupuri de minim 5, sunt timizi si speriosi, temperatura optima: 22-28°C; duritate: 5-15dGH; PH: 5,7-7,9
Reproducere: Dificila

Epalzeorhynchos bicolor (Labeo bicolor),sau Rechinul cu coada rosie.


Taxonomie: Familia Cyprinidae, genul Epalzeorhynchos
Origine: Thailanda (posibil sa fie specie extincta in natura)
Descriere: Acest peste nu este un rechin adevarat, ci este denumit asa datorita formei corpului si a aripioarelor, care semana cu ale rechinilor. Corp negru intens, cu coada rosie, ochi mari.
Talie: pana la 15cm
Dimorfism sexual: Femelele sunt usor mai mari decat masculii si au abdomenul gri (masculii il au negru). Diferentierea sexelor este greu de observat.
Varietati: Albino
Habitat: Acvariu de dimensiuni mari (minim 200l), bine plantat si cu spatiu larg de inot, pestii trebuie tinuti in grupuri de minim 5, sunt agresivi si nu tolereaza alte specii, temperatura optima: 22-27°C; duritate: 10-15dGH; PH: 6,5-7,5
Reproducere: Nu se poate reproduce in acvarii

Epalzeorhynchos frenatum (Labeo frenatum), sau Rechinul curcubeu.


Taxonomie: Familia Cyprinidae, genul Epalzeorhynchos
Origine: Thailanda, Indonezia, Asia de SE
Descriere: Acest peste nu este un rechin adevarat, ci este denumit asa datorita formei corpului si a aripioarelor, care semana cu ale rechinilor. Corp alungit de culoare negru-verzui, gura pozitionata jos, abdomen plat, aripioarele si coada de culoare rosie, ochi mari.
Talie: pana la 15cm
Dimorfism sexual: Femelele au abdomenul mai pronuntat decat masculii. Masculii sunt mai viu colorati si au dungi negre de-a lungul aripioarei anale.
Varietati: Albino
Habitat: Acvariu de dimensiuni mari (minim 200l), neaparat acoperit, bine plantat si cu multe ascunzisuri, nu tolereaza alte exemplare din specia sa sau din specii inrudite, este agresiv si isi petrece majoritatea timpului pe fundul acvariului, temperatura optima: 22-26°C; duritate: 5-15dGH; PH: 6,5-7,5
Reproducere: Nu se poate reproduce in acvarii

Labeo chrysophekadion, sau Rechinul negru


Taxonomie: Familia Cyprinidae, genul Labeo
Origine: Asia de SE
Descriere: Acest peste nu este un rechin adevarat, ci este denumit asa datorita formei corpului si a aripioarelor, care semana cu ale rechinilor. Corp si aripioare negre sau maro inchis, ochi mari.
Talie: pana la 60cm
Dimorfism sexual: Inexistent
Varietati: -
Habitat: Acvariu de dimensiuni foarte mari (minim 2500l), neplantat si neaparat acoperit, temperatura optima: 22-27°C; duritate: 10-15dGH; PH: 6,5-7,5
Reproducere: Nu se poate reproduce in acvarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu