duminică, 7 februarie 2010

Primul acvariu reprezinta primul pas in lumea minunata a acvaristicii


Chiar daca numerosi acvaristi, mai ales incepatori, raman izolati, este foarte profitabil sa se ia contact cu numeroasele cluburi si asociatii. Acvariu devine in acest fel o mica lume in care recunoastem toate determinarile existente la nivel planetar si ne ofera un amplu camp de investigatie al proceselor cu substrat ecologic, deoarece ecologia a reusit, in secolul nostru sa explice dificilele relatii dintre vietuitoare, in acest context. De asemenea ingrijirea unui acvariu, sau mai bine zis mentinerea echilibrului in acvariu poate fi considerata o sarcina pe care un copil ar putea sa si-o asume, fiind constient de responsabilitatea pe care o are. Multi parinti apeleaza la cumpararea unui animal de casa pentru dezvoltarea simtului responsabilitatii copilului lor, dar putine animale sunt atat de potrivite ca si pestii de acvariu.
In acvariu se produc aceleasi fenomene ca si in mediul natural, evident la o scara redusa, astfel si in acvariu sunt prezente ciclurile principalelor elemente: carbon, azot, oxigen... calitatea apei din acvariu fiind puternic influentata de cantitatile compusilor organici determinati de prezenta organismelor din acvariu.
Primul acvariu reprezinta primul pas in lumea minunata a acvaristicii. Problema este ca aproape nimeni nu se informeaza inainte de a face acel pas si de obicei este un pas gresit, care duce la urmari grave asupra pestilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu